top of page
logo_light.png
WhatsApp Image 2022-03-15 at 16.57.31.jpeg

Dr. Özgür Saygın SOLAK

Öğretmen anne ve babanın 2. çocuğu olarak dünyaya geldim. İlkokula kadar pek dışarı çıkmayan tek başına oyunlar oynamayı seven bir çocuktum. Anaokuluna başladığım günü dün gibi hatırlıyorum çünkü ilk gün kaçmıştım ve doğru eve gitmiştim. Bugün düşündüğümde o günün imkanları içerisinde kimse pek fazla sorgulamamıştı bu durumu, o zamanlar anaokulu pek önemli değildi zaten. İlk ve ortaokulda ise annem dışarı çıkmamı kısıtlamaya çalışıyordu. Arkadaşlarımla oyunlar oynamak da, kendi başına vakit geçirmek kadar güzel gelmişti bana. Babam fizik öğretmeniydi ve bana hep sakin bir şekilde, “yapacağın işi en iyi şekilde yapacaksın okumayacaksan seni oto tamircisine çırak olarak vereyim” derdi. Korkarım iki seçeneğim vardı, arası yoktu. Tercihim 1998 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi oldu. Halen aklıma geldikçe gülümsüyorum o dönem beni motive etmek için söylenen bu sözleri. Üniversite yıllarım çok keyifli geçmiş, şimdi anlıyorum. O zamanlar arkadaşlarla oturup hep veryansın edip dururduk. O kadar güzel arkadaşlar edinmişim ki halen bügün yaşamımın önemli birer parçalarıdırlar. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olup aynı yıl Ankara Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniğinde asistan doktor olarak göreve başladım.

 

Çok yoğun bir hastaneydi, o kadar ki, üçüncü ayımda poliklinik hizmeti vermeye başlamıştım. O kadar çok vaka takip ediyorduk ki kısa zamanda tecrübe kazanmamız zor olmadı. Teorik önemliydi ama ya pratik. Şizofreni, Bipolar Affektif Bozukluk, Major Depresyon, Panik Bozukluk üzerine ayaktan ve yataklı serviste hasta takiplerinde bulundum. 2007 yılında Nöroloji Bölümünde Hareket Bozuklukları, Baş ağrısı kliniklerinde hasta takibi çalışmalarına katıldıktan sonra Ankara Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalında Beyin Anatomisi eğitimi aldım. 2008 yılında Ankara Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi bölümünde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Davranış Bozukluğu, Sınav Stresi, Ayrılık Anksiyetesi üzerine hasta takiplerinde bulundum. Aynı yıl Dışkapı E.A Hastanesinde Gençlik Ünitesinde 14-24 yaş arası ergenlik dönemi ve genç erişkinlik dönemine ait psikiyatrik sorunlar üzerine çalışmalara devam ettim. Dışkapı yıllarımda lise ve üniversite yıllarında edindiğim dostlarıma yenileri eklenmişti. Ve canım karım, hayat arkadaşım Burcu ile tanıştım.


2009 yılında Trabzon Ataköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölge Hastanesinde uzman doktor olarak göreve başlamıştım. Şartlar zordu ve üzücüydü. Tedaviye dirençli hastalıkların poliklinik ve yataklı serviste hasta takibi çalışmalarını tamamladıktan sonra Anamur Devlet Hastanesinde göreve başladım. Burada yataklı psikiyatri servisini kurdum ve iki yıla yakın bir süre çalışmalarına devam ettim. Bölge olarak ulaşım o yıllarda çok zordu. Bu yüzden o civardaki tek doktor olmam nedeniyle hastalarımı uzun süre takip etme fırsatı buldum. Kızım dünyaya gelmişti, çekirdek aile genişliyordu. Anamur da mecburi hizmetimi yaparken benim gibi bu görev için gelen bir çok arkadaşımla çok güzel günler geçirdik halen konuşup yad ederiz o günleri. Kısa süre Ankara Şerefli Koçhisar Devlet Hastanesinde çalıştıktan sonra devlet hizmetinden ayrıldım. 2012 yılında İstanbul Vatan Hastanesinde ve Balıklı Rum Vakfı Hastanesinde yoğun olarak Madde bağımlılığı tedavisi ve rehabilitasyonu üzerine çalışmalarımı sürdürdüm.

 


Meslek hayatımı Şubat 2013’den bu yana İstanbul Madalyon Psikiyatri Merkezi’nde uzman hekim ve Başhekim olarak sürdürüyorum. Erişkin dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, Panik atak, Sosyal fobi , Bipolar affektif bozukluk, Depresif bozukluk, Madde bağımlılığı, Obsesif Kompulsif bozukluk, Kadın – Erkek ilişki sorunları, Ergenlik çağı sorunları başta olmak üzere bir çok alanda hastalarımla ortak çözümler arayıp, onların yaşam kalitelerini yükseltmeye çalışıyorum.

EĞİTİM

Lise: Anadolu Lisesi/Çorum
Üniversite: Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi
İhtisas: Ankara Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi, Psikiyatri Bölümü

Tez Konusu: Obsesif Kompulsif Bozukluk Alt Tiplerinde Metakognisyonların Karşılaştırılması

Bilimsel Yayınlar ve Sunumlar:

The Screening of Depression Symptoms of the Elderly Living in a Residental Home in Ankara DOAJ(2006) Vol 5, Issue 5, Pages 332-342
Altıntaş H, Atilla S, Akçalar S, Sevim Y, Solak Ö, Sahin E, Velagic Z.
Psikiyatrik Bozukluğu Olan Hastalarda Nikotin Bağımlılığı(2009)
Örsel S, Güriz O, Solak Ö, Doğan T, Özmen Y, Mercan B, Özbay H,
Yaşam Kalitesi Ve İlaç Yan Etkileri (2009)
Güriz O, Çağatay B, Solak Ö, Mercan B, Trak Ş, Baz B, Örsel S, Özbay H,
Psikotrop İlaç Tedavilerinde Cinsel Yan Etkilerin Sıklığı (2009)
Güriz O, Çağatay B, Solak Ö, Özmen Y, Şafak Y, Örsel S, Özbay H,

Sertifika ve Katılım Belgeleri:

Nöroanatomi ve Psikiyatri Eğitimi Prof Dr. İbrahim Tekdemir, 2007
Bilişsel-Davranışçı Terapi Eğitimi Doç.Dr.M.Hakan Türkçapar, 2008
Sigara Bağımlılığı ve Tedavileri Eğitimi Doç Dr Derya Akbıyık, 2010

Katıldığı Kongreler:

TPD 42. Ulusal Psikiyatri Kongresi, 2006
10.Gazi Günleri İnteraktif Psikiyatri Kongresi,2006
TPD 11. Bahar Sempozyumu, 2007
TPD 12. Bahar Sempozyumu, 2008
TPD 45. Ulusal Psikiyatri Kongresi, 2009
TPD 18. Anadolu Psikiyatri Günleri, 2009
PSEKON Psikiyatride Sürekli Eğitim Kongresi, 2010
TPD 15. Bahar Sempozyumu, 2011
TPD 48. Ulusal Psikiyatri Kongresi, 2012
TPD 50. Ulusal Psikiyatri Kongresi, 2014
TPD 19. Bahar Sempozyumu, 2015

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?

İLETİŞİM

Teşvikiye, Vali Konağı Cd. No:30

34367 Şişli/İstanbul

​​

+90 505 799 18 60

info@ozgursaygincolak.com

  • Instagram - Beyaz Çember

@drozgursayginsolak

© 2022 Dr. Özgür Saygın Solak | Tüm Hakları Saklıdır.

Hayatımızın belli dönemlerinde karşılaştığımız mesleki ve sosyal işlevselliğimizi etkileyen düşünce, duygu , davranış ve bunlar yol açtığı sorunlara birlikte ve size özel çözümler üreterek yaşam kalitenizin artmasını sağlayabiliriz.

İletişime geçtiğiniz için teşekkürler

bottom of page